відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2012 » Жовтень » 25 » 89-річниці Царичанського району присвячується
11:03 PM
89-річниці Царичанського району присвячується
   Канібор Іван Андрійович Боротьба за врожай не припиняється. Механізованій ланці колгоспу імені Ватутіна – ланковий Канібор Іван Андрійович, за високий врожай кукурудзи в1973 році присуджено приз імені Марка Остаповича Озерного – Героя Соціалістичної Праці, лауреата Державної премії, який протягом 20 – ти років вирощував і збирав високі врожаї кукурудзи і досяг світового рекорду – 234 ц з гектара.
   Орел Феодора Григорівна Я хочу розповісти про людинку, яку, на жаль, мало знають на Приоріллі, але якою ми мусимо пишатися, бо не кожного року чи навіть десятиліття в районі народжуються чемпіони світу. Мова піде Феодору Григорівну Орел – видатну спортсменку, заслуженого майстра спорту Радянського Союзу, заслуженого тренера України, багаторазової чемпіонки Радянського Союзу, Європи і світу з баскетболу. Як пишається у великій спортивній енциклопедії, на початку 60-х років Феодора Орел вперше в жіночому баскетболі стала виконувати кидки у кільце у стрибку.  
    Продан Никифір Петрович – невтомний трудівник і терплячий педагог, навчав любити все живе, бачити красу в непомітному. Це людина - легенда, феномен. Молодий біолог Юр’ївської семерічки засадив весь пустир біля школи різними плодовими деревами, заквітчав весняним садом нашу Юр’ївку. Щоб запалити своїх вихованців, Никифір Петрович намалював плоди тих сортів дерев,які будуть рости біля школи та в центрі села. Так народився спочатку сад в альбомі для малювання. Учитель створив найкращі в окрузі навчально – дослідні ділянки, зібрав колекцію насіння сільськогосподарських рослин, рідкісних в наших краях. І ось до нас дійшла ця тепер уже історична пам’ятка – колекція 60 – річної давнини.
    Довга Марія Антонівна У 1947 році за вирощений високий урожай соняшників, пшениці ланка Довгої Марії Антонівни була відзначена високою урядовою нагородою. Марія Антонівна стала Героєм соціалістичної Праці, а член її ланки Сторчак Домаха Іванівна одержала Орден Леніна. Ігнатьєв Петро Олександрович Форсували Віслу, розширяли плацдарм, ворог чинив шалений опір. В атаку ринули танки й піхота. Розгорівся ураганний артилерійський бій. Старший сержант Ігнатьєв Петро Олександрович, напружуючи м’язи і мозок, працює ясно і швидко: «Бити гадів!» . Всього за день він знищив 8 ворожих танків і понад 100 фашстів. За відвагу та героїзм Ігнатьєву присвоєно високе звання Героя Радянського Союзу з врученням найвищої нагороди Вітчизни ордена Леніна. Підготували учні 9 класу Юр’ївської ЗОШ І-ІІ ступенів
Переглядів: 585 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:6:46 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz