відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2011 » Серпень » 24 » Радісний першовересень
10:47 PM
Радісний першовересень
   
Кожного року підготовка до нового навчального року в Бабайківській школі закінчувалась з неприємним осадом в душі: кошти летіли на вітер. Пофарбована підлога, побілені стіни, поклеяні шпалери хіба що до першого осіннього дощу. Ходили, дивилися, зітхали: що поробиш – немає коштів, немає матеріалів. Приїжджали навіть із обласного проектного інституту, похитали головою – сьогодні відремонтувати дах на школі – це майже фантастика.
   Та, як виявилось, не для нашого директора Лідії Сергіївни Мацак. Скільки порогів пооббивала, шукаючи спонсорів, годі й казати. «Відремонтуємо своїми силами», - зауважила на одній із нарад. Почали з учнівської агітбригади. Діти зверталися до батьків, громадськості з проханням допомогти, щоб не текло на голову. Розіслали масу листівок, звернень, сподіваючись на спонсорські кошти, провели благодійний концерт, день доброго серця, ярмарок. Продавали все, що могли: вінки, мітли, носки, в’язані речі, вироби з дерева і навіть овочі з погребів. Тут уже і батьківський досвід знадобився: купували, продавали, агітували, аж гуло.
    Відгукнулися всі учителі, техпрацівники, колишні випускники, пенсіонери. Підтримав ініціативу педколективу і батьківський комітет на чолі з Галиною Григорівною Орел. Сама полізла на дах, провела агітаційну роботу серед батьків, по класах, на робочих місцях (навіть декого з батьків-чоловіків довелося відпросити з роботи на ремонт шкільного духу). І ось робота. Влітку удосвіта вже хтось господарював на даху. Батьки учнів під керівництвом працівника школи Білецького Олександра Андрійовича та вчителя фізкультури Кременчуцького Андрія Вікторовича вигребли торішнє листя, почистили поверхню, виявивши всі отвори і щілини. Використала старий перевірений спосіб – вкрили рубероїдом та залили смолою. Деревину придбали у Могилівському лісництві, а транспортні проблеми допоміг вирішити Кривега В.Я., директор ТОВ «Україна».
   Лідія Сергіївна разом із завгоспом Білецькою Л.В. об'їздила всі будмаркети, щоб придбати єврорубероїд, болти, фарбу . дещо довелося замовляти, бо не було у продажу. Підбили підсумки, підрахували – витрачено більше як 10 тисяч гривень лише на матеріали. Але ж ніякими грошима не оцінити людську працю, ентузіазм і самовідданість батьків учнів 11 класу – Бодні В.М., Пономаренка В.М., Шулика А.І., Моргентала І.Ш. 9 класу – Кривченка В.М., 8 кл. – Чічура М.І., 7 кл. – Олійника Д.О., Наріжного Ю.С., 5 кл. – Єрмолаєва С.М., Сапая В.П., 6 кл. – Сапая А.П., Задою Ю.М., 4 кл. – Дрешпака О.О., Чирченка С.В., Мисника С.І., 3 кл. –Регутуна В.А., Теліпка О.М., 2кл. – Верхогляда В.П., Дудки В.І., 8 кл. – Мандрики М. Колишніх випускників школи Віблого Олександра, Мандрегелі Сергія, Щербини Михайла, Свергуна Василя. З тривогою чекали першого дощу.
    Стояли техпрацівниці, тримаючи на поготові відра й вагани (більше 10 років протікав дах у багатьох місцях) і що ж? сухо ніде ні крапельки. Та й не дивно адже робили на совість не за гроші, для своїх дітей та унуків. Далі ремонт приміщення на одному подиху. Сил додавало те, що змогли, подужали, зробили, здавалося б неможливим. Оформили фізичний кабінет, де від вологи повідпадали шпалери та почорніли кутки, математичний, де завжди стояли найбільші вагани вичепурили куточок національної символіки, пофарбували спортзал, коридори. Подбали й про харчоблок, придбавши обладнання для плит та посуд майже на 3 тисячі гривень. Незабаром перше вересня. Перший дзвоник пролунає для 167 учнів учнів Бабайківської ЗОШ І-ІІІ ст., з яких 18 першокласники.
   І тепліє на душі від того, що ми дійсно готові до нового навчального року, що в перше за 10 років у школі буде сухо і затишно, приємно і комфортно.
Олена Нушель Голова профкому Бабайківської ЗОШ І-ІІІ ст.
Переглядів: 610 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:12:11 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz