відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2013 » Березень » 31 » Традиційні Шевченківські дні
9:14 PM
Традиційні Шевченківські дні

Тарас Шевченко…  Мужицький син, кріпак, школяр Марійського дяка, самоук, професор графіки Петербурзької Академії мистецтв, геніальний поет, мислитель, патріот-інтернаціоналіст, інтелігент із душею вселюдського милосердя.. Кобзар, геній, бунтар, революціонер, ікона нації, мислитель, пророк.. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.

І все це він – Т.Г. Шевченко. 

Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. А ми повинні віддати шану нашому Кобзареві.

          Тож 5 березня у нашій школі почалася  традиційна Шевченківська декада «Доки сонце світе, тебе не забудем». Її відкрила загальношкільна виховна година «Не поет – бо це ж до болю мало…». Захід був інтегрованим, підготували його вчителі української літератури,образотворчого мистецтва та музики, щоб ширше ознайомити учнів із всебічними обдаруваннями та різними сторонами життя Великого Кобзаря. І, звичайно, звучало Кобзареве слово.                  

До дня народження Т.Г.Шевченка учні школи підготували виставку-конкурс малюнків та поробок «Шевченкове слово живе». З любов'ю намальовані ілюстрації до творів Кобзаря, виготовлені у техніці квілінг напівоб'ємні роботи. Найактивнішими у конкурсі стали учні 5 - 7 класів та маленькі школярі.

Протягом декади  пройшли інформаційні години «Тарас Шевченко – поет, мислитель, гуманіст», конкурси читців у класах. У бібліотеці було підготовлено документальні та художні  виставки. Вчителями-філологами організована робота із старшокласниками над створенням учнівських проектів «Шевченкознавство в ріднім краї», у кабінетах літератури діють тематичні куточки. Такі  заходи будуть проходити цілий рік до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.

Заступник директора з виховної роботи Сірко Т.М.

Переглядів: 513 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:0:56 AM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz