відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2013 » Червень » 2 » Європейські гостини на Приоріллі
11:03 PM
Європейські гостини на Приоріллі
   Не встигли освітяни Царичанського району після травневих урочистостей поринути в буденне життя, як наблизилося нове свято. Цими весняними днями на Україні проводяться Дні Європи. Тому 17 травня представники всіх загальноосвітніх шкіл району зустрілися на затіненому зеленому майданчику Будинку дитячої та юнацької творчості, щоб пограти в пізнавально-розважальну гру «Європейські гостини на Приоріллі».

Організатори заходу – Царичанський районний відділ освіти, зокрема координаційна рада з питань євро освіти, заранні подбали, щоб свято було цікавим і пізнавальним, тому задоволення отримали всі присутні. Учні шкіл на чолі з керівниками досліджували звичаї та традиції країн Європи, яку обрали за бажанням. Кожна школа по-черзі, згідно реєстрації, представляла свій проект, ділилася знаннями.

Підготовкою свята займалася інспектор по туристичній роботі Надія Анатоліївна Ніконюк, яка була ведучою заходу. Оформлення святкового майданчика відбувалося при порадах Марини Борисівни Крупко, керівника гуртка «Студія сучасного дизайну». Працівники БДЮТ, як завжди, привітно зустріли гостей веселою піснею у виконанні гурту «Лайм» - вихованців Оксани Олексіївни Ромашко, музичною грою-розминкою «Весела фієста», вітанням Королеви Європи, яку зіграла керівник гуртка «Бісероплетіння» Ірина Миколаївна Бондар, а також гостинним чаюванням із бубликами та печивом, що пропонували колоритні господині Валентина Григорівна Сергієнко (директор БДЮТ) та Людмила Іванівна Дашко (керівник гуртка «Український сувенір»).

Змістовність, лаконічність, артистизм, майстерність викладу матеріалу оцінювало журі у складі: голови координаційної ради з питань євро освіти Олени Леонідівни Романової, а також працівників БДЮТ: Анжели Вікторівни Хорольської, Надії Вікторівни Ткаченко, Марини Борисівни Крупко.

Всі отримали задоволення від виступів шкільних євро клубів із керівниками-наставниками. Не завжди з’являється нагода побачити Ірландський парад св. Патрика, святкування Нового року, Різдва, свята св. Миколая, Масляної в середині травня, пограти в захоплюючі ігри з макаронами та млинцями, побачити бенкет відьом на горі Ванлах у Вальпургієву ніч, проникнути тонкощами англійського чаювання, грою в шахи, де фігурами були самі учні. Постала картина всього Європейського життя.  Глядачі мали змогу дізнатися багато цікавого про звичаї та традиції народів Європи, вловити ті тонкощі, якими й відрізняється одна країна від іншої. Адже традиції – це не тільки культурна спадщина країни, а й показник її самобутності.

За найкращі захисти своїх проектів слід відзначити Царичанську ЗОШ І-ІІІ ст. (Ірландія, різнокольоровий парад св. Патрика з млинцями, білим шоколадом, повітряними кульками), Прядівську ЗОШ І-ІІІ ст. (Англія, неперевершене виконання чайної церемонії справжніми джентльменами), Новопідкряжський НВК (Італія, свято шахів), Могилівську ЗОШ І-ІІ ст. (Англія, свято млинців на Масляну), Ляшківська ЗОШ І-ІІІ ст. (Чехія, свято Мікулаша з янголом та чортеням), Цибульківська ЗОШ І-ІІ ст. (Італія, день спагетті, а також багато звичаїв, властивих тільки італійцям), Молодіжнянську ЗОШ І-ІІІ ст. (Лапландія, вдале розкриття колориту країни).



Найпопулярнішою для дослідження була обрана Англія. Вивчення учнями мови цієї країни таки дається взнаки. Більшість шкільних євро клубів цього року обрали для проекту країну, ту що й минулого року. Приємно спостерігати, наскільки поглибилися знання учнів, виступи стали змістовнішими.

Паралельно із захистами проектів проходив конкурс малюнку «Графіті» на внутрішній стороні бетонного паркану БДЮТ. Так з легкої руки Надії Анатоліївни Ніконюк було започатковано новий вид творчості в Царичанському районі. Сірі стіни паркану відразу замайоріли яскравими фарбами. З цим завданням найкраще впоралася Прядівська ЗОШ І-ІІІ ст. Друге місце посіла Цибульківська ЗОШ І-ІІ ст., а третє почесне місце справедливо отримала Могилівська ЗОШ І-ІІ ст. Хоч їхні юні художники графіті не мали спеціальних балончиків, вони знайшли креативне рішення цієї проблеми – виконали прекрасний малюнок крейдою.

Свято пройшло невимушено, в атмосфері позитивних емоцій та щирих жартів. На сьогодні Україна не входить до Європейського Союзу, але є претендентом. У 2005 році був підписаний спільний план дій, який став важливим кроком у єднанні європейських держав. Такі заходи, як «Європейські гостини» проходять у рамках цього плану й крок за кроком готують молодь України до спільної мети.

Леся Колодяжна  

Переглядів: 576 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:3:22 AM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz