відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2013 » Травень » 16 » Пам’ятає світ врятований
10:14 PM
Пам’ятає світ врятований
       ХХІ століття… Усе далі й далі відходять грізні роки Великої  Вітчизняної війни. Але кожного року
 9 травня ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам’ять про всіх тих, хто віддав своє життя для нашого щастя. Не щезне в пам’яті  людській, не піде в забуття  великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.
        У Цибульківській ЗОШ І-ІІ ступенів на протязі року проводилися виховні години, бесіди, обговорення книг, присвячені Дню Перемоги, надавалася посильна допомога ветеранам війни. Учні відвідували шкільний музей, в якому зібрані фотографії, документи, матеріали про
воїнів-земляків.
         Напередодні свята пройшов конкурс малюнків на асфальті, в якому взяли активну участь учні 1-9 класів.
         Ветеранів війни вітали з Днем Перемоги листівками, запросили до школи. Адже 8 травня був проведений урок мужності на тему : «Пам’ятає світ врятований».
        Не зважаючи на похильний вік, стан здоров’я до нас у гості  завітав ветеран Великої Вітчизняної війни Рохман Михайло Васильович, який поділився з учнями та педагогічним колективом спогадами про ті страшні роки, розповів про свій бойовий шлях, отримані рани та нагороди.
        Всі присутні з цікавістю слухали його виступ, задавали питання.
        Також на урок був запрошений голова ради ветеранів Демченко Олександр Назарович. Він привітав усіх з Днем Перемоги та наголосив та тому, що учасників війни з кожним роком стає все менше. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони не забули ті страшні часи, хоч їм і не хочеться про них згадувати. А молоде покоління повинне  пам’ятати про ветеранів, про те, якою дорогою ціною дісталася нам Перемога.
    Учні декламували вірші Б.Окуджави, К.Симонова, О.Твардовського, Л.Ошаніна на фоні вдало підібраних  мелодій та слайдів на військову тематику, виконали пісні для гостей.
    Всі присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.
      Потім, за традицією, віднесли квіти до пам’ятника загиблим воїнам-односельцям. А також вручили букети Рохману М.В. та Демченку О.Н.
      В підготовці уроку мужності активну участь взяли класоводи, класні керівники,бібліотекар, педагог-організатор Волнянська Н.О., а також сільській бібліотекар Гавриленко В.Я.
Переглядів: 667 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:1:57 AM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz