відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2013 » Квітень » 13 » Впровадження варіативної складової Базового компонента дошкільної освіти
7:00 PM
Впровадження варіативної складової Базового компонента дошкільної освіти

«Розвиток креативності дошкільника в умовах впровадження варіативної складової нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти» - таку назву мав семінар – тренінг професійної майстерності, що зібрав на Царичанській землі педагогів з усього району.

Організаторами стали: Кондакова Л.В.  - методист районного відділу освіти і Чередніченко Я.В. – керівник районного методичного об'єднання  вихователів дошкільних закладів.

Відкрила семінар Кондакова Л.В., яка інформувала присутніх про стан і перспективи розвитку дошкільної освіти регіону. Наталія Миколаївна Омелян, завідувач Царичанського ДНЗ № 5 «Вишенька», висвітлила питання щодо здійснення дошкільної освіти у умовах впровадження варіативної складової нового Державного стандарту дошкільної освіти, з урахуванням специфіки діяльності закладу, кадрового забезпечення, матеріальних умов, контингенту вихованців.

По – материнські тепло зустрічали гостей всі працівники закладу, які презентували матеріали свого кращого досвіду по реалізації творчого потенціалу дошкільників на заняттях з образотворчої діяльності, хореографії, іноземної мови та найцікавішим сюрпризом від організаторів була можливість поринути у світ дитинства.

Діти молодшої групи  і вихователі Грицай Валентина Іванівна і Гальонка Інна Григорівна запросили до себе на виставу англійського цирку, де вихованці називали на іноземній мові звірят, яких розгубив цирковий дресирувальник, допомогли йому знайти їх та прийняти участь у цирковій виставі з фокусами та сюрпризам з хлопавками і солодкою ватою.

 Весняна пташка і музичний керівник Гаража Ольга Миколаївна чарівним співом запросила до себе на музичне заняття з елементами хореографії, де діти були в ролі  пташенят. Дошкільники виконували класичний танок з використанням елементів демі –пліє, батман – тандю, слухали музику, рухами передавали її характер, а виступ дитячого ркестру шумових інструментів  викликав почуття радості. Всі глядачі були у захваті від таких артистів.

Діти старшої групи зустрічали гостей в українському колориті, адже наш дитсадок  працює над відродженням народних традицій української культури. У створеній Петриківській майстерні вихователь Зайцева Ольга Станіславівна в ролі народної майстрині Петриківського розпису  провела майстер – клас з декоративного розпису дерев’яних виробів. На дитячих роботах розквітли витонченим візерунком грона калини, квітка – цибулька, яка росте тільки в казках, дрібненьке листя папороті, скромні польові квіти та травинки – вусики. На дитячих роботах дивовижним самоцвітом переливалися звичайні фарби. Уміння дітей змішувати кольори створило уявлення що наче сонце кинуло свої промінчики на весь розпис. На пам'ять про зустріч, діти заспівали чарівну українську пісню про калину та не залишили гостей без подарунків.

Організатори свята знайшли добрі, влучні слова, які підкреслили його винятковість, були прийняті методичні рекомендації щодо впровадження варіативної складової нової редакції Базового компонента дошкільної освіти.

Переглядів: 1158 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:9:04 AM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz