відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2013 » Грудень » 26 » Екскурсія в Полтаву
6:47 PM
Екскурсія в Полтаву
    З наближенням новорічних свят та Різдва все чомусь частіше згадуються Гоголівські " Вечора на хуторі біля Диканьки.” І взагалі Полтавщина – це чарівна земля, по якій ходив Гоголь, Петро Перший, Мазепа…
     І ось 14 грудня колективу Юр’ївської ЗОШ І-ІІ ступенів пощастило також відвідати ці краї та пройтися історичними, чудернацькими стежками Диканьки, Опішні, Великих Будищів, Полтави.
    Ми всі дорослі, але як діти з цікавістю і захопленням відвідали майстер клас в Опішнянській школі мистецтв, де власноруч кожний виліпив свого першого в житті півника-свистунця. А скільки було радощів, коли ті півники засвистіли!У Диканьці ми відвідали краєзнавчий музей, в якому почули і побачили багато нового і цікавого матеріалу, який ми будемо в подальшому використовувати в своїй роботі. Тут було так цікаво , що ми не хотіли розлучатися з по-українськи гостинними екскурсоводами. Але на нас чекало ще більш цікаве дійство у Великих Будищах. У музеї весілля ми стали учасниками старовинного обряду одруження, грали ролі наречених, дружок, бояр, світилки і т.д.
   А яка ж Полтавщина баз галушок і вареників. Ми смакували цими одвічно коронними тільки у цій місцевості блюдами. 
    Варенички з сиром, картопелькою, капусткою, галушки з м’ясом, печінкою… Ой і смачно ж було! Майже так як у Гоголівського Пацюка вареники самі з миски зникали.
    Потім була оглядова екскурсія по Полтаві. Ми побували біля незвичайного пам’ятника, присвяченому одному із символів міста – всесвітньо відомій полтавській галушці, який розташований в тихому, затишному і живописному куточку історичної частини Полтави. Цей витвір мистецтва символізує достаток і благоустрій сім’ї. 
      А як можна не побувати ще біля одного з найвідоміших полтавських символів – Білої Альтанки. Адже цей оглядовий  майданчик – одне з найбільш популярних місць для туристів і гостей міста. У містян існує стала традиція робити зупинки біля обох пам’яток на весілля, на свята або й просто під час прогулянок.
    І на завершення всі дружно відпочили в розважальному центрі " Екватор” де побачили виступи місцевих самодіяльних колективів, покаталися на ковзанці, пограли в більярд та боулінг.
   Всі стомлені, але дуже задоволені близько опівночі повернулися на рідну юр’ївську землю.
        За таку чудову поїздку, за незабутні враження ми всі хочемо подякувати голові районної Профспілки працівників освіти і науки України Шаровській Марині Григорівні, директору школи Ткаченко Аллі Іванівні, голові профспілки Підопригорі Нелі Олексіївні. Бажаємо їм всього найкращого, здоров’я, успіхів, натхнення, креативності. І чекаємо нових поїздок.



                                                        Від імені членів профспілки   
                                                        Юр’ївської ЗОШ І-ІІ ступенів
                                                        Карапиш К.Ю., Ковтун Т.О., Якубцова К. С. 
Переглядів: 591 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:9:51 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz