відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2017 » Березень » 6 » Лютий зовсім не лютував...
0:44 AM
Лютий зовсім не лютував...

Лютий зовсім не лютував, а дітям радість дарував

      Як нестримно летить час. Ще зовсім недавно ми раділи новорічним святам, а вже закінчився лютий - останній місяць зими, і березень розпочав свій відлік часу, який почав наповнювати світ ніжністю, відчуттям оновлення та сві­жості. Кожен місяць несе свої свята, у лютому в нашій Молодіжнянській школі відбулося безліч заходів, що принесли шкільній родині урочисті, яскраві та позитивні моменти життя.

Можна похвалитися одним із найбільших цікавих та змістовних шкільних свят - «Стрітенням Господнім», що відбулося у нашій школі 16 лютого, цей захід мав на меті залучити учнів до творчого пізнання національної обрядовості.

Школярі ознайомилися із традиціями українського народу, прослухали легенди про повернення перелітніх птахів додому та про походження назви свята, інсценовані розповіді про стрітенські цілющі сімейні обереги. Діти уславлювали Весну своїми віршами, піснями та хороводами-веснянками, інсценували розмову Сонечка з первоцвітами, кущами, травами (учні 4 класу).

Дівчата 7 класу (Бехбудова В. та Мельничук Ю.) майстерно, як справжні актори, відтворили зустріч Зими з Весною, на захист красуні-Весні прилетіли пташенята (учні 1-3 класів) і допомогли перемогти Зиму. На завершення свята наші господарочки (дівчата 10-11кл.) пригостили усіх смачним печивом-жайворонками, а вже на подвірї «зимову бабу» палили та весняний хоровод водили.

До Дня закоханих у школі працювала святкова пошта Валентина, а також відбувся вечір для старшокласників «Під стрілами Купідона». З яскравими виступами та цікавими конкурсами. Традиційно відзначаємо ми і День рідної мови у який проведено ряд заходів: учні написали диктанти, брали участь у вікторинах, мовних іграх. Учні середніх класів позмагалися у конкурсі на кращого знавця мови (переможцем стала команда Баранецького Артема (6 клас), а старшокласники взяли участь у мовознавчому брейн-ринзі (переможець – команда «Розумники»).

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших героїв Небесної сотні 21 лютого у шкільному музеї був проведений урочистий збір дружини дитячої організації «Перлинка» з ІКТ підтримкою, на якому згадали події дворічної давнини та хвилиною мовчання згадали всіх загиблих, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. На урочистому зборі діти читали патріотичні вірші (учні 6-8 кл), старшокласниця Крошка Олександра чуттєво зіграла образ України, що розповіла про свої героїчні сторінки історії. Заступник з виховної роботи Сірко Т.М. нагородила кращих учнів за перемогу в конкурсі творчих робіт «Я люблю Україну», що був проведений в рамках місячника національно-патріотичного виховання. Наші п’ятикласники – це справжні маленькі патріоти, вони готові стати гідною зміною героїв України і так само, як вони, палко любити Батьківщину та примножувати її багатства, тому саме на цьому патріотичному заході ми прийняли учнів 5 класу до лав д/о «Перлинка». Життя в нашій організації веселкове, яскраве, за кожним кольором криються найкращі справи. П’ятикласники 2017 року – це новий загін «Зірковий», який обрав блакитний колір веселки. Ці діти працюватимуть за напрямком «Повір у себе», максимально розвиватимуть свої таланти, творчі здібності, відвідуватимуть шкільні об’єднання за інтересами, братимуть участь у різноманітних творчих конкурсах, досліджуватимуть усе нове та цікаве. Нові «перлинчата» отримали безліч оригінальних привітань та побажань, солодощів та сувенірів від своїх друзів. Збір дружини закінчився веселковою піснею «Барви рідної землі», яку виконали усі загони.

24 лютого команда лідерів нашої ВРУ (Верховної Ради Учнів) представляла свою діяльність на фестивалі дитячих організацій «Ми достойні, щоб нами пишалися». Основним завданням команди було розкрити власне «Я» та колективне «Ми», що у своєму сучасному та змістовному виступі діти вдало продемонстрували. Наші лідери намагалися викласти усім присутнім сутність діяльності нашої організації, довести свою активну життєву позицію: лідери в самоврядуванні – це лідери в житті, презентували свої творчі здібності, розкрили максимально свій креативний потенціал, підготували вагомий ІКТ - супровід до своєї візитки. Найгучніші оплески від глядачів отримав наш музичний гурт «Камертон», який розпочав свою діяльність цього року. Також наша команда на творчому майданчику в Будинку дитячої творчості оформила виставку зібраного матеріалу, що висвітлює діяльність та результативність роботи ВРУ: нагороди, фотоальбоми, літопис 2016р., творчі та волонтерські проекти, тематичні папки гуртів Барвінкової країни , дитячої організації «Перлинка, клубу «Старшокласник», «Школи лідерів». На фестивалі діти отримали безліч яскравих вражень та позитивних емоцій, були задоволені своїм достойним виступом і горді тим, що вони захищали честь нашої школи.

Наша команда була визначена суддями однією з кращих і посіла третє місце серед 13 шкіл-учасників.

Ось таким насиченим, великим, змістовним і багатим на події видався наш найменший за календарем місяць лютий. В нашій школі завжди затишно, цікаво, тут кожен знайде справу по душі, було б лише бажання. Весни, тепла, радості та миру усім!

Педагог-організатор Цуканова Н.А

.

 

Переглядів: 531 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:7:00 AM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz