відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » Районний зліт юннатів
10:52 AM
Районний зліт юннатів
    На зльоті працювало дві секції: „Природоохоронна робота та екологія” та „Продуктивна праця та дослідницька робота в галузі сільського господарства”. Також заочно проводився конкурс «Школа – мій рідний дім». Робота секції „Природоохоронна робота та екологія” показала що участь дітей в практичній природоохоронній роботі залишається одним з основних напрямків роботи загальноосвітніх закладів району. Учасники секції звітували про екологічну роботу гуртка ,школи і про свою особисту участь в певних акціях, операціях, конкурсах. Робота в школах проводилась в межах акцій „Першоцвіти Дніпропетровщини”, „Птах року”, „До чистих джерел”, „Дерево життя”, „На кращу екологічну стежку”, «Вчимося за повідувати» та ін.
    Кожна школа показала цікаву і плідну роботу в природоохоронному напрямку. Журі прийшлось нелегко визначитись з переможцями.
І місце – Вовк Вікторія ( 8 кл Царичанської ЗОШ І-ІІІ ст.) розповіла про роботу в конкурсі «Саду мого дивоцвіт». Вікторія зробила проект озеленення своєї присадибної ділянки , ознайомила з каталогом рослин , продемонструвала фото рослин.
ІІ місце - Орел Марина (11 кл Бабайківської ЗОШ І-Ш ст.)розповіла про збереження лісу рідного краю, вивчення процесу сукцесії після пагубного впливу людини . – Підопригора Яна ( 9 кл Царичанської ЗОШ І-ІІ ст.) .) розповіла про дослідження над операцією «Птах року». Вона розповіла про спостереження за синицею блакитною, гніздуванням, годуванням пташенят. Яна проводила агітаційну роботу серед населення з метою охорони цього птаха , анкетування серед учнів.
ІІІ місце – Харченко Олександра (уч.8 кл Китайгородської ЗОШ І-ІІІ ст.) розповіла про те, що вона відвідує гурток Царичанської районної станції юних натуралістів . Вона взяла участь у обласній акції «Дерево життя» . Була дослідженна багаторічна осика . Проведені виміри обхвата стовбура , висота та ін. - Рабокоровка Юлія ( 8 кл. Прядивської ЗОШ І – ІІІ ст.) розповіла про спостереженням за лебедем шипуном в своєму селі. На території Прядивки існують дві пари лебедів. - Мовчан Олександра ( 9 кл. Китайгородська ЗОШ І-ІІІ ст.) розповіла про роботу над проектом «Калитва» . Учні проводили спостереження , природоохоронну роботу на цьому об’єкті , агітаційну роботу та соцопитування населення. В секції „Продуктивна праця та дослідницька робота в галузі сільського господарства” взяли участь 8 шкіл району. На пришкільних ділянках ведеться велика та різноманітна дослідницька робота. Учні працюють за завданнями розробленими координатором дослідницької роботи в районі Лісовою Л.А. Царичанської станції юннатів , а також вивчають районовані сорти овочевих та зернових культур, оволодівають навичками вирощування екологічно чистих продуктів . Для шкільних їдалень учні виростили : картоплі 100 кг, томатів 259 кг, коренеплодів 200 кг, капусти 270кг, моркви – 80 кг Під час проведення зльоту юні дослідники не тільки відзвітували про проведені дослідження , але й разом з учителями набирались досвіду в проведені наукової роботи .
   Слід відмітити , що тематика дослідів відповідала учбовій програмі. Підводячи підсумки зльоту журі розподілило місця слідуючим чином:
 І місце – Назаренко Олександр ( 11 кл Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ст..) За роботу «Вплив прогрівання насіння огірків на їх врожайність» Керівник Сапай Н.І. – вчитель біології;
ІІ місце - Лужбіна Тетяна ( 10 кл Китайгородська ЗОШ І-ІІІ ст.) За роботу над дослідом «Вплив прогрівання насіння огірків на їх врожайність» Керівник – вчитель праці Журавель Л.О.
ІІІ місце - Перетятько Наталка (9 кл Царичанська ЗОШ І-ІІст ) За роботу над дослідом «Вплив строків висадження бульб картоплі на врожай картоплі». Керівник – вчитель біології Малига Т.В. - Ісмаїлова Ельміра ( 9 кл.Цибульківська ЗОШ І-ІІ ст.) За роботу над дослідом « Вплив універсального добрива «Сударушка»на ріст коренеплодів та остаточну врожайність буряка» . Керівник – вчитель біології Андрійченко Г.М.. Переможцем в конкурсі «Школа – мій рідний дім» став Метлін Олександр (уч.10 кл Новопідкрязької ЗОШ І-ІІІ ст.)
Переглядів: 767 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:9:11 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz