відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Уміння виховувати – це талант
0:05 AM
Уміння виховувати – це талант
Тільки разом із батьками,
спільними зусиллями вчителі  
можуть дати дітям велике
людське щастя 


В. Сухомлинський

Родина — основа зростання здорової дитини, це світ, в якому людина навчається жити. Вона має забезпечувати їй   умови для інтелектуального, фізичного, морального та духовного розвитку.  
   Надзвичайно важливим є взаємодія школи і сім’ ї, зміцнення їх зв’язків,   покращення емоційного контакту між батьками, діть
ми та педагогічними працівниками, заохочення до партнерських стосунків,  що є основою створення гармонійного середовища для розвитку особистості дитини.
   Батьки мають бути обізнані з особливостями психічного розвитку, навчання та виховання дітей, бути готовими співпрацювати з учителем, психологом, школою, об’єктивно оцінювати результати діяльності дитини.
   Перед школою стоїть завдання – налагодити з батьками своїх вихованців дружні взаємини, які будувалися б на взаєморозумінні і взаємоповазі. Ось тоді успіх у роботі забезпечено!
На виконання листа МОН «Про посилення співпраці педагогів, учнів і батьківської громадськості в навчальних закладах» , рекомендацій      відділу освіти Царичанської райдержадміністрації  та відповідно до річного плпну роботи школи  у Царичанській ЗОШ  І-ІІІ ступенів  було проведено батьківські форуми по групах класів:  24 січня -  «Щастя родинного вогнища» (1-4 класи);  6 лютого – «Взаємозв’язок школи та родини» (5-8 класи); 7 лютого – «Уміння виховувати – це талант» (9-11 класи).
      Традиційним у ході зустрічей було звернення  директора школи Сіданченко Л. І., яка розповіла про основні напрями роботи педагогічного колективу по вихованню інноваційної особистості, висловила слова вдячності батькам за небайдуже ставлення до проблем школи, творчий підхід до створення іміджу закладу. Директор школи нагородила  грамотами батьків учнів,  котрі мають високий рівень навчальних досягнень.  До уваги  батьків було запропоновано перегляд  мультимедійних презентацій про діяльність школи, участь у Національному проекті «Відкритий світ». Практичний психолог Яшна Н. В.надала методичні рекомендації  по всіх групах класів щодо виховання в сім”ї позитивних моральних якостей.                                        Підсумовуючи зустрічі, голова загальношкільного батьківського комітету школи Смірнова Т. В. відзначала, що  сім'ї, де  усі люблять бувати разом, де цінують дружні, довірливі стосунки з дитиною, які передбачають власну відповідальність  за  дитину, мають велику виховну силу.              
      Батьківський форум 1-4 класів пройшов  у святковій атмосфері, адже батьки і діти разом з учителями співали пісні, декламували вірші, розігрували сценки, спрямовані на посилення авторитету батька і матері, виховання дружніх стосунків у сім’ї. Оплесками вітали присутні бабусів і дідусів, які заспівали українську народну пісню.
      Зібрання батьків  5-8 класів пройшло у формі зимового вернісажу, на якому батьки та учні запросили  присутніх у світ ігор, загадок,  поезій.  Учні  продемонстрували своїм батькам танцювальні та вокальні здібності, показали презентації класних колективів, запросили до діалогу  та зворушили усіх вічним і нестаріючим вальсом батьків і дітей.                  
На форумі 9-11 класів батьки та вчителі  вирішували серйозні ситуації, котрі мають місце у житті підлітків та надавали рекомендації щодо іх подолання.         Учні ж захоплювали своїми яскравими виступами та феєрверком талантів. На завершення було проведено тематичну  гру «Що? Де? Коли?»  по питаннях виховання між батьками учнів  9, 10, 11 класів.  
       Розповісти про все просто неможливо. В нашій школі ми живемо цікавим життям, а головне – спільним  життям - тому історія кожної родини наших учнів дивним чином переплітається з історією нашої школи.
Постійна увага адміністрації школи до співпраці педагогів і батьків, обговорення цих питань на педраді, нарадах, психолого-педагогічних семінарах допомагає класним керівникам зробити батьків своїми надійними союзниками у вихованні учнів.
        Школа – невід’ємна частина життя кожного з нас. Вона грає велику роль у становленні дитини, як особистості, дає поштовх до здобуття знань й соціального розвитку. Школа впливає на дитину на рівні з родиною. А якщо ці два чинника поєднати – результат перевершить усі сподівання.
        Наш досвід підтверджує: активна співпраця не на словах, а на ділі. Визнання за батьківською і учнівською громадськістю права на участь у всіх напрямках діяльності закладу, у прийнятті рішень – така співпраця має реальне втілення у конкретних справах і дає вагомі результати.




Блоха О.М.,
заступник директора
Царичанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів
  з навчально-виховної роботи
Переглядів: 828 | Додав: rayvoadmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:6:26 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz