відділ освіти
  Царичанської районної  державної адміністрації
 

Створення єдиного освітнього простору - якісний крок у розвитку освіти регіону

Проблема району:"Науково-методичне забезпечення впровадження технологій розвитку креативної освіти у навчально-виховний процес"
 
 
51000    смт. Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області, вул..Театральна, 17, тел. (05690)3-20-44, (05690)3-29-73,
e-mail: tskalitva@gmail.com , начальник відділу освіти Китайгора С. М.
Меню сайту
Актуальне відео
Прогноз погоди
Царичанка
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Block title
Block content
   
Кожного року підготовка до нового навчального року в Бабайківській школі закінчувалась з неприємним осадом в душі: кошти летіли на вітер. Пофарбована підлога, побілені стіни, поклеяні шпалери хіба що до першого осіннього дощу. Ходили, дивилися, зітхали: що поробиш – немає коштів, немає матеріалів. Приїжджали навіть із обласного проектного інституту, похитали головою – сьогодні відремонтувати дах на школі – це майже фантастика.
   Та, як виявилось, не для нашого директора Лідії Сергіївни Мацак. Скільки порогів пооббивала, шукаючи спонсорів, годі й казати. «Відремонтуємо своїми силами», - зауважила на одній із нарад. Почали з учнівської агітбригади. Діти зверталися до батьків, громадськості з проханням допомогти, щоб не текло на голову. Роз ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-08-24 | Коментарі (0)

26 квітня в пам’яті українського народу - це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті неможливо. Чорнобиль - це вже історія України, тому дітей треба навчати вболівати за минуле своєї держави, сприймати її такою, яка вона є, до того ж формувати загальнорозвинену людину, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу. З цією метою у нашій школі вчителями І.Г. Сірою, Р.В. Ліщинською та працівниками дитячого відділу КЗК «Царичанська районна бібліотека» О.Ю. Андрійченко та І.В. Миндрею був проведений урок пам’яті про трагічні події чорнобильської катастрофи. Організатори заходу залучили до проведення учнів 5-9 класів, підібрали яскраві ілюстрації про Чорнобиль, фотокартки, уривки з документального кінофільму. Діти розповідали вірші, співали пісні на честь ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-05-11 | Коментарі (0)

Є у нашій літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Т.Г.Шевченка, чия поезія викликає в людей почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю. У ці березневі дні коли вся Україна вшановує пам'ять Шевченка, у Рудківській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителями-словесниками Джунь Л.М. , Новицькою Ю.В. та бібліотекарем Продан Т.М. було проведено ряд заходів: - оформлено книжкову виставку: «Вічно живи, Тарасе!», - конкурс розумників «Чи знаю я твори Т.Г.Шевченка?»; - читання віршів на уроках літератури; - конкурс малюнків за творами поета, а заключним заходом було свято «Уклін тобі, Тарасе!».
Проходять роки і століття та генії не вмирають, бо доки ... Читати далі »
Переглядів: 1181 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-03-28 | Коментарі (0)

  10 березня в Залеліївській Зош І-ІІ ст. відбулась акція «МОЛОДЬ ЗА ЗДОРОВ’Я»
    Здоров’я - актуальна тема сьогодення. Тепер, як ніколи раніше, перед школою постає проблема виховання свідомого ставлення учнів до свого здоров’я як найвищої соціальної цінності, яка дасть їм змогу успішно виконувати будь-які життєві та соціальні ролі, бути творцем свого життя, активно інтегруватись до сучасного суспільства. І тому дирекція та педагоги Залеліївської ЗОШ І – ІІ ступенів створюють усі умови для того, щоб учнівська молодь обирала свідомий спосіб життя. Спрямовують свої зусилля на збереження та зміцнення їхнього здоров’я. Адже здорова людина – це справжній еталон краси. Традиційно у нашій школі із листопада по березень місяць проводиться акція «Молодь за здоров’я». ... Читати далі »
Переглядів: 1427 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-03-12 | Коментарі (0)

23 лютого відбулися змагання з «Міні – футболу», присвяченому Дню захисника Вітчизни. На футбольному полі зустрілися команда працівників Рудківської ЗОШ І-ІІ ступенів «Шахтар» та команда учнів 7 – 9 класів «Дніпро». Після привітання команд гра розпочалася активно. На першій хвилині фортуна посміхнулась команді учнів. Перехопивши м’яч, нападаючі виконали контратаку, яка закінчилась влучним попаданням м’яча Марченка Богдана у ворота команди працівників. Але команда «Шахтар» не втратила віри у власні сили. Кращими в цьому поєдинку були Васько Євген (8 клас), Продан Сергій (8 клас), Любчич Олег(7 клас). Матч дружби закінчився рахунком 30 – 14 на користь команди «Шахтар».
Переглядів: 661 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-02-25 | Коментарі (1)

21 лютого – всі відзначають Міжнародний день рідної мови, цю дату визначено на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999р. В Рудківській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено усний журнал «Рідний край, де ми живем,Україною зовем», присвяченому рідній мові. Надзвичайно корисним для учнів школи були сторінки журналу: «Наш скарб – рідна мова», «Перлини народної мудрості», «Гумористична», які провела бібліотекар Продан Тамара Миколаївна. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!
Переглядів: 631 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-02-25 | Коментарі (0)

У лютому місяці закінчується вивчення передового педагогічного досвіду класного керівника 6-го класу Цегельник Юлії Григорівни на тему: „Формування гармонійної і всебічно розвиненої особистості у процесі креативного виховання”. Були проведені відкриті виховні години: „От де, люди, наша слава, слава України”; „Егоїзм та душевна щедрість”; психологічна година „Хто я?” та інші. У роботі з дітьми Юлія Григорівна намагається підбирати цікавий пізнавальний матеріал, який відповідає загальнолюдським потребам, віковим особливостям учнів. Кожен школяр має знайти справу до душі, відчути успіх, упевненість у собі, бо без цього неможливо сформувати гідність і моральну стійкість людини. Як класний керівник планує і координує всю виховну роботу з класом, враховуючи індивідуальні особливості учнів, їх нахили, інтереси та потреби.
Переглядів: 1201 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2011-02-10 | Коментарі (0)

Відбувся районний семінар-практикум вчителів початкових класів (1-4 класи) за темою: «Розвиток креативних здібностей та рис особистості у навчально-виховному процесі» на базі Прядівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На семінар прибули гості з усіх шкіл району на чолі з методистом райво Логвиненко Н.Д.
    Семінар розпочався з проблемно-аналітичної бесіди «Креативна інноваційна особистість – мета освіти ХХІ століття», проведеної Логвиненко Н.Д. Директор Прядівської ЗОШ Юрченко Г.Г. провела відеопрезентацію навчального закладу. Презентація досвіду вчителів початкових класів була представлена в програмі Microsoft Power Point.
   Вдало пройшла мультимедійна презентація системи роботи вчителів початкових класів з питання креативних здібностей та рис особистості у початковій школі ... Читати далі »
Переглядів: 984 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2010-12-07 | Коментарі (0)

Традиційна система шкільного навчання не ставить перед собою головним завданням розкриття природничого потенціалу дитини, вона обмежує її соціальну зрілість теоретичним навчанням. Нові освітні технології, які на сучасному етапі запроваджують освітяни, забезпечують рівноцінне взаємодоповнення пізнавально-інформаційних (навчальних), нормативно-регуляційних (виховних) і ціннісно-особистісних (освітніх) аспектів. Урок стає засобом розвитку особистості учня, формування його життєвих компетентностей, збагачення його суб’єктивного досвіду. Мова про те, як поглибити знання педагогів про інноваційні технології, створити умови для вияву і реалізації творчої індивідуальності вчителя, його компетентності, професійної майстерності, йшла на районному семінарі-практикумі вчителів географії, який відбувся 25 листопада на базі Цибульківської ЗОШ ... Читати далі »
Переглядів: 1275 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2010-12-06 | Коментарі (0)

З 02 по 12 листопада в Ляшківській загальноосвітній школі І – ІІІ ступіней проходила декада початкових класів.
Чудові враження від нього яскравими барвами прикрасили вернісаж здобутків вчителів початкових класів. На передньому плані звичайно учні. Вони допитливі і гомінкі, надзвичайно рухливі. У рамках декади гостинно відкрив свої двері клуб «Здоров’ятко», де діти 1 класу презентували «Книгу здоров’я». Перша сторінка – Азбука здоров’я.
Першокласники довели, що вони успішно опановують не лише українську абетку, а й вивчають ази здорового способу життя. Друга сторінка – Фрукти – вітамінові продукти. В ігровій формі малюки ознайомили гостей із фруктами та овочами, які є джерелом вітамінів. Третя сторінка – Зелена аптека. 
Весело й завзято діти інсценували поради, якими цілющими рослинами лікувати різні недуги.   ... Читати далі »
Переглядів: 1707 | Додав: rayvoadmin | Дата: 2010-12-01 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 »
Вхід до сайту
Логін:
Пароль:
Освітні сайти
Час...
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-профіль
Гість

Повідомлення:

Група:
Гости
Час:10:05 PM

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Логін:
Пароль:
Візитор сайта
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz